0767.939.911

CIRCUIT EGIPT- CROAZIERA PE NIL- HURGHADA


Transport:
Avion
Plecari:
09/21/2017
Durata:
11 zile
Traseu:

Cairo – Aswan – croaziera pe Nil (3 nopti) – Luxor – Hurghada – Cairo

Categorie cazare:
8*
Pret:
795 EURO / de persoana

Detalii:

Ziua 1: BUCURESTI – CAIRO

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 18:45. Plecare spre Cairo cu compania AEGEAN AIRLINES, la ora 20:45, cu schimbarea cursei la Atena. Sosire in capitala Egiptului la ora 00:50 dimineata si transfer pentru cazare la hotel Barcelo Pyramids 4* sau similar in Cairo.

Ziua 2: CAIRO

Dupa micul dejun se viziteaza cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara), Muzeul de Parfumuri Orientale si Institutul Papirusului. Optional, spectacol de lumini si sunete la Piramide, pe platoul Giza. Seara, cina si cazare la hotel.

Ziua 3: CAIRO

Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria - port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon. Aici se pot vizita: teatrul greco-roman, catacombele romane, biblioteca din Alexandria - vizita exterioara). Seara, cina si cazare la hotel.

Ziua 4: CAIRO – ASWAN

Mic dejun. Optional, se poate vizita Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si cartierul Coptic, unde se afla biserica suspendata si cripta in care a locuit Fecioara Maria. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Seara, transfer la gara din Cairo (in jurul orei 19:00), pentru deplasare cu trenul la Aswan, in sudul Egiptului.

Ziua 5: ASWAN

Sosire la Aswan (aprox. ora 08:00 dimineata) si imbarcare pe vasul de croaziera 5*. Cazare dupa ora 12:00. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza, se viziteaza gradina botanica din Aswan si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Cina si cazare pe vas.

Ziua 6: ASWAN – KOM OMBO 

Mic dejun. Excursie optionala la marele baraj de la Aswan (trezirea dimineata devreme), realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza, navigare catre Kom Ombo, sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat  celor doi zei: Sobek si Horus. Cina si cazare pe vas. Navigare spre Edfu.

Ziua 7: EDFU – LUXOR 

Trezirea dimineata devreme. Mic dejun. Vizita a templului Edfu, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna. Pranz pe vasul de croaziera. Navigare catre Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 8: LUXOR – HURGHADA 

Trezirea dimineata devreme. Eliberarea camerelor. Dupa micul dejun, se viziteaza templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt), templul Luxor si monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor (sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani), impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon – statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Plecare in convoi spre Hurghada (in jurul orei 14:00, distanta de 300 km se parcurge in cca 4 ore). Sosire la Hurghada. Cina si cazare la hotel Alf Leila Wa Leila 4* sau similar. 

Ziua 9: HURGHADA (MAREA ROSIE)

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare. Va propunem, optional, o croaziera pe Marea Rosie. Seara cina si cazare.

Ziua 10: HURGHADA (MAREA ROSIE)

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare. Posibilitate de excursii optionale: jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip sau scufundare cu submarinul. Seara, cina si cazare.

Ziua 11/12: HURGHADA – CAIRO - ISTANBUL -  BUCURESTI

Mic dejun. Dupa amiaza (in jurul orei 16:00) transfer cu autocarul la Cairo, in convoi pe o distanta de 500 km. Sosire in Cairo in cursul noptii si transfer la aeroport. Imbarcare pe cursa AEGEAN AIRLINES cu destinatia Bucuresti (schimbarea cursei la Atena). Decolare din Cairo la ora 03:10. Sosire la Bucuresti la ora 10:00.

 


Servicii:

transport cu avionul Bucuresti – Cairo si retur, via Atena, cu compania AEGEAN AIRLINES;

· 10 nopti cazare (3 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 2 nopti cu demipensiune la hotel 4*, 1 noapte transport cu trenul cu demipensiune, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5*, 3 nopti cu demipensiune in Hurghada la hotel 4*;

· supliment cuseta in vagon de dormit;


NU SUNT INCLUSE:

· taxele de aeroport (obligatorii): 230 EURO/persoana;

· taxa de viza: 25 USD/persoana (viza se obtine si se achita pe aeroport in Cairo, la sosire);

· bacsisurile (se practica in Egipt: 30 EURO/persoana, se achita la sosirea in Egipt reprezentantului agentiei);

· bauturile alcoolice sau racoritoare la mese;

· excursiile optionale, intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie, intrarea la mormantul lui Tutankhamon;

· asigurarea medicala: 36 LEI/persoana pana la 65 ani si pachet asigurarea storno+medicala: 64 LEI/persoana; polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice

· transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;

· transferuri aeroport – hotel – aeroport;

· tur de oras Cairo cu ghid local;

· intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;

· insotitor roman de grup.


Poze oferta:


Agentia de turism: SENSATION TOUR
Telefon: 0767939911
Email: contact@vacantedesenzatie.ro

Rezerva prin email!

Nume:
Prenume:
Adresa:
Telefon:
E-mail:
Nr. persoane
Preferinte: